چطور مسیر شغلی منابع انسانی را شروع کنیم؟

مدیریت منابع انسانی یکی از حرفههای جذاب و رو به رشد دنیاست. پیشبینی میشود که نقشهای منابع انسانی تا سال 2030 رشد 10 درصدی را تجربه کنند.
در کشور ما هم طی چند سال اخیر نقش مدیریت منابع انسانی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. مدیران به دنبال متخصصانی هستند که بتوانند استعدادها را شناسایی و استخدام کنند، برای توسعه و نگهداشت آنها برنامه ریزی کنند، چالشهای منابع انسانی در سازمان را حل و فصل کرده و افراد سازمان را در جهت اهداف و استراتژیهای سازمان راهبری نمایند.
همچنین حقوق و دستمزد متخصصان منابع انسانی نیز نرخ رشد بالاتری نسبت به بسیاری از صنایع دیگر دارد.
در این مقاله قصد دارم مسیر شغلی مدیریت منابع انسانی و گامهایی که شما به عنوان یک تازه کار در این حرفه، نیاز به طی کردنش دارید را معرفی کنم.
1- برای کار در حوزه مدیریت منابع انسانی به چه مدارکی نیاز دارید؟
اکثر سازمانها از شما میخواهند که مدرک لیسانس و یا بالاتر داشته باشید. با این حال، لزوماً نباید مدرک شما در حوزه HR باشد، علاوه بر مدیریت منابع انسانی، حوزههایی مانند کسب و کار، مدیریت اجرایی، اقتصاد و روانشناسی همگی مرتبط هستند و میتوانند شانس شما را برای یافتن شغل افزایش دهند.
همچنین گواهیهای منابع انسانی مختلفی وجود دارد که میتواند به شما کمک کند تا وارد حوزه مدیریت منابع انسانی شوید و ما در ادامه این مقاله در مورد این موضوع با جزییات بیشتری صحبت خواهیم کرد.
2. دورههای آموزشی مرتبط با مدیریت منابع انسانی را طی کنید و گواهینامه بگیرید.
طی کردن دورههای آموزشی مدیریت منابع انسانی میتواند راهی عالی برای کسب دانش و مهارت ارزشمند مدیریت منابع انسانی و صرفه جویی در هزینه، با دور زدن مدارک دانشگاهی گران قیمت باشد. شما مجموعه دانش و مهارتهای خود را برای ورود به بازار کار توسعه خواهید داد و اعتباری را به دست خواهید آورد که میتواند به شما کمک کند در زمینه مدیریت منابع انسانی شغل پیدا کنید.
دوره جامع مدیریت منابع انسانی آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی با کمک آموزشهای کاربردی به شما دانش و مهارتهای عملی برای شروع کار به عنوان یک متولی منابع انسانی را میدهد.
این دوره بر اساس تجربه پروژههای واقعی و عملی مشاوره طراحی شده و به شما گام به گام طراحی و اجرای فرایندهای مدیریت منابع انسانی، به همراه ابزارهای لازم برای پیاده سازی در سازمان را آموزش میدهد.
دوره جامع به شما امکان میدهد به دانش عمومی و روز حوزه مدیریت منابع انسانی دسترسی پیدا کنید، کاملاً از خانه و با سرعت خود یاد بگیرید. در هزینههای رفت و آمد صرفه جویی کنید، بارها و باها مطالب را تکرار و تمرین کنید و در صورت سوال با مدرس دوره به صورت رو در رو گفتگو کنید و در نهایت گواهینامه پایان دوره را نیز دریافت نمایید.
3. به گروههای منابع انسانی بپیوندید و شروع به ساختن یک شبکه کنید.
انجمنها و گروههای منابع انسانی زیادی در پلتفرمهای مختلف در سراسر وب وجود دارد که میتوانید به صورت رایگان به آنها بپیوندید و شروع به برقراری ارتباط با سایر متخصصان منابع انسانی کنید. این به شما کمک میکند تا دانش و آگاهی خود را توسعه دهید، در مورد فرصتهای شغلی جدید اطلاعات کسب کنید و شاید حتی یک منتور پیدا کنید.
4. یک منتور پیدا کنید.
اگر میخواهید یاد بگیرید که چگونه وارد حرفه مدیریت منابع انسانی شوید، یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که منتوری پیدا کنید که الهام بخش شما باشد. کسی که آرزو دارید شبیه او باشید و از او الگوبرداری کنید.
فردی که دههها در صنعت منابع انسانی کار کرده است، تجربیات بسیار ارزشمندی برای به اشتراک گذاشتن با شما خواهد داشت.
بنابراین، اگر فردی را در زمینه منابع انسانی به عنوان فرد با تجربه میشناسید با او تماس بگیرید و گفتگو را شروع کنید. اگر سوال خاصی دارید، از پرسیدن نترسید. بیشتر افراد دوست دارند دانش خود را به اشتراک بگذارند و به دیگران کمک کنند.
اگر کسی را در حوزه منابع انسانی نمیشناسید، جوامع آنلاین و شبکههای منابع انسانی مانند لینکدین راهی عالی برای ملاقات با افراد مناسب هستند.
5. از منابع رایگان استفاده کنید تا از دانش جدید مطلع شوید.
اگر میخواهید وارد حوزه مدیریت منابع انسانی شوید، ضروری است که در جریان دانش و روندهای فعلی و آینده این حوزه باشید. خبر خوب این است که با تعداد زیادی اطلاعات رایگان، از جمله وبلاگها، پادکستها و خبرنامهها به اندازه چند کلیک فاصله دارید. برخی از این منابع در ادامه معرفی شدهاند.
- وبلاگ آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی
- HR Dive
- AIHR
- The Kazoo Blog
- Evil HR Lady
- TINYpulse
- RecogNation
- Namely
- The HR Capitalist
- Workology
- Laurie Ruettimann
- EddyHR
- The Good.Co
- Fond
مطالعه در حوزه مدیریت منابع انسانی را به کار روزانه خود تبدیل کنید.
6. رزومه خود را کامل کنید.
رزومه شما واقعا میتواند به شروع یک حرفه در مدیریت منابع انسانی کمک کند.
هر تجربه حرفهای، تحصیلات، دوره آموزشی و اعتباری که کسب کردهاید را برجسته کنید. مهارتهایی را که در نقشهای قبلی توسعه دادهاید که قابل انتقال به منابع انسانی هستند را نیز عنوان کنید.
به شرح وظایف شغلهایی که برای آنها درخواست میدهید نگاه کنید تا به شما کمک کند رزومه خود را تغییر دهید. کارفرمایان به دنبال چه چیزی هستند و چگونه میتوانید بر آن مهارتها تاکید بیشتری داشته باشید؟
چه چیزی را میتوانید از رزومه خود حذف کنید که به این موقعیت مربوط نمیشود تا فضای بیشتری برای برجسته کردن آنچه که مهم هست داشته باشید؟
یک بیانیه شخصی مختصر در بالای رزومه بنویسید که فوراً علاقه شما را برای به دست آوردن نقش منابع انسانی نشان دهد.
وقتی رزومه جدید خود را تنظیم کردید، از شخصی که به آن اعتماد دارید بخواهید آن را برای شما بررسی کند و به شما بازخورد بدهد. یک متخصص منابع انسانی یا منتور شما.
7. یک دوره کارآموزی را بگذرانید.
دورههای کارآموزی راهی محکم برای بدست آوردن تجربه و مهارتهای واقعی در حوزه مدیریت منابع انسانی، ایجاد ارتباطات، کسب اعتبار و حتی پیدا کردن یک شغل است.
سازمانها در سایتهای شغلی مانند LinkedIn فرصتهای کارآموزی را ارائه میکنند. شما میتوانید دورههای کارآموزی زیادی را حتی در طول تعطیلات بین ترمهای تحصیلی انجام دهید.
دورههای کارآموزی به شما فرصت تجربه کردن در بخشهای مختلف مدیریت منابع انسانی را میدهند. از سوی دیگر شما مهارتهای ارتباطی و سازمانی خود را توسعه میدهید، روی پروژههای مختلف کار میکنید، شبکه خود را ایجاد میکنید و یک پایه اساسی برای حرفه خود ایجاد میکنید.
8. برای نقشهای ابتدایی درخواست دهید.
نکته نهایی برای نحوه ورود به حرفه منابع انسانی این است که زمانی که احساس آمادگی کردید برای یک موقعیت ابتدایی درخواست دهید.
پس از اینکه مدتی را صرف توسعه دانش، مهارت، تجربه و رزومه خود کردید شروع به جستجوی مشاغل مناسب در حوزه منابع انسانی کنید.
برخی از عناوین شغلی که میتوانید به دنبال آن باشید عبارتند از:
دستیار منابع انسانی
کارشناس منابع انسانی
کارشناس جذب و استخدام
و…
اولین نقش شما در زمینه منابع انسانی ممکن است شغل رویایی شما نباشد، اما هر موقعیتی به شما کمک میکند تا تجربه کاری ایجاد کنید، دانش خود را عمیقتر کنید و مهارتهایی را توسعه دهید که به شما کمک میکند تا در نهایت به سمت نقش ایده آل خود پیش بروید و در زمینه منابع انسانی پیشرفت کنید.
9. سخن پایانی به تو
طی کردن دوره های آموزشی مدیریت منابع انسانی و دریافت گواهینامه منابع انسانی، ایجاد دانش، مهارت و تجربیات و ارتباط با سایر متخصصان منابع انسانی به شما کمک میکند تا در مورد چالشهای رایج منابع انسانی و نحوه غلبه بر آنها بیاموزید. همچنین به شما این امکان را میدهد تا رزومه و درخواست خود را برای اولین شغل خود در حوزه مدیریت منابع انسانی بسازید و موفق به دریافت آن شوید. موفق باشید!
منابع:
https://www.aihr.com/blog/how-to-get-into-hr/
دانش و تجربیات شخصی نویسنده
نویسنده: سونیا جلالی

درباره سونیا جلالی
من سونیا جلالی هستم، موسس آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی، بیش از یک دهه در حوزه مدیریت منابع انسانی کارکردم و عناوین مختلفی را یدک کشیدم. از زمانی که مدیریت منابع انسانی را شناختم جایگزین بهتری برای آن پیدا نکردم که به بودن من معنا دهد، شناخت انسانها و پيچيدگیهاشون و كمك به آنها برای رشد و توسعه و موثر بودن شان در سازمان چيزی بود كه در پیاش بودم و يافتمش و رفته رفته خواندم و تجربه كردم و آموختم و لذت بردم و رشد کردم.
نوشته های بیشتر از سونیا جلالیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوره های آموزشی مرتبط
دوره آموزشی مصاحبهگری حرفهای
دوره آموزشی مصاحبه شایستگی محور
دوره جامع مدیریت منابع انسانی
گام به گام جذب و استخدام اثربخش
گام به گام طراحی سیستم مدیریت عملکرد کارکنان
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خانم جلالی
از گذاشتن مطالب مفید روی سایتان متشکرم ، ولی بعضی از این آدرسها که در آمریکا هستند به بیرون از آمریکا و کانادا سرویس نمی دهند و حتی جواب هم ارسال نمی کنند. مانند سایت HR EDDY.
با تشکر
حسن پدران
د