ارزش پیشنهادی کارفرما(EVP) چیست؟
بحث کمبود استعدادها در تمام دنیا مطرح است و پژوهشگران زیادی برای جذب متقاضیان بااستعداد استراتژیهایی مطرح کردهاند. جنگ برای استعدادها را به عنوان موضوعی مطرح میکنند که ذهن مدیران ارشد سازمانها در سراسر جهان را مشغول کرده است.
با این اوصاف روزگار رقابت شدید و آزمندانه برای کارکنان بااستعداد فرا رسیده است. در این راستا محققین، برندسازی کارفرما را به عنوان یک استراتژی بلند مدت برای جذب کارکنان بااستعداد معرفی کردهاند در برندسازی کارفرما هدف، جذب و حفظ استعدادها است.
ارزش پیشنهادی کارفرما(EVP)
به منظور برند سازی کارفرمایی، سازمانها به عنوان کارفرما ویژگیها و شرایط کاری مناسب و جذابتر خود را برای ارائه به نیروی کار بالقوه انتخاب میکنند. منظور از کارکنان بالقوه افرادی است که شاید روزی به کار برای سازمان علاقهمند شوند.
به منظور جذب بهترین متقاضیان بازار کار، باید قادر باشید که به طور کامل و واضح علتها و دلایل تفاوت شرکت خود با دیگر رقبایتان را تعریف کنید. در حقیقت میبایست سازمان خود را برای جذب کارکنان آینده(بالقوه) جذاب جلوه دهید. مجموعه آن چه شما ارائه میدهید ارزش پیشنهادی کارفرما(EVP) نام دارد.
ارزش پیشنهادی کارفرما نشان دهنده میزان جذابیت برند سازمان شما در بازار کار است که افراد جویای کار را تشویق به قبول پیشنهاد شغلی از سوی کارفرما و کارمندان فعلی را تشویق به ماندن در سازمان میکند مثل حقوق و مزایا، فرصتهای رشد و توسعه، مسیرهای شغلی شفاف، فرهنگ سازمانی و…
شکل فوق مفهوم و اهمیت EVP را نمایش میدهد، همانطور که ملاحظه میفرمایید استراتژیهای سازمان شکل دهنده عوامل ایجاد کننده ارزش پیشنهادی کارفرمایی مثل: اهداف و ارزشهای سازمان، فرهنگ سازمانی، حقوق و مزایا و … است، و EVP ایجاد شده، در مدیریت انتظارات کارکنان، ایجاد تجربه کارکنان و در نهایت اشتیاق سازمانی موثر است که نتیجه همه اینها کسب دستاوردهای مالی و نتایج سازمانی میباشد.
سوالاتی برای تعیین ارزش پیشنهادی کارفرما
برای درک ارزش پیشنهادی کارفرماییتان باید بتوانید برای این سوالات پاسخ قانع کنندهای تعریف کنید:
چرا فردی باید پیوستن به سازمان ما را انتخاب نماید؟
چرا کارکنان باید در سازمان ما باقی بمانند؟
به منظور انجام یک تحقیق در خصوص شناخت EVP و پیدا کردن پاسخ سوالات فوق میتوانید با سوالات زیر از کارکنان سازمان و یا کارکنان بالقوه شروع کنید:
چرا این شرکت را برای کار کردن انتخاب کردهاید؟
چه مسائلی برای شما بیش از همه اهمیت دارد؟
چه چیزی برای ارائه عملکرد مناسب، به شما انگیزه میدهد؟
چرا به کار کردن در این شرکت ادامه میدهید؟
هنگامی که در یک مهمانی هستید، چطور شرکت ما را توصیف میکنید؟
دانلود نمونه پرسشنامه ارزش پیشنهادی کارفرما
شما میتوانید برای دسترسی به سوالات بیشتر نمونه پرسشنامه EVP را از لینک زیر دانلود کنید.
5416_Employee Value Proposition Questionnaire 2012
برندسازی کارفرما تمامی اثراتی که برند میتواند بر کارکنان بالقوه و بالفعل بگذارد را در نظر میگیرد. کارکنان بالقوه با درکی که نسبت به برند کارفرما دارند اقدام به درخواست کار برای سازمان میکنند. برندسازی کارفرما همچنین با ایجاد ادراک نسبت به انتظارات دوطرفهی بین کارکنان و کارفرما باعث افزایش تعهد و کاهش خروج کارکنان فعلی میشود.
هر اقدامی برای توسعه برند کارفرمایی با شناخت و توسعه ارزش پیشنهادی کارفرما EVP آغاز می شود. سازمانها به عنوان کارفرما میتوانند شرایط کاری خود را با توجه به ویژگیهای مطلوب شناسایی شده از دید کارکنان مطالعه و درک کنند و از این طریق ارزش پیشنهادی خود را تعریف کرده و از طریق کانالهای کارمند یابی آن را تقویت نموده و برند کارفرمایی خود را ایجاد نمایند.
منابع:
towerswatson.com
برندینگ کارفرما به زبان ساده/ آلیشا آ. گاریبالدی/ مترجمین: جواد فقیهی پور، سمیه فقیهی پور
تجربیات شخصی نویسنده در حرفه مشاوره مدیریت منابع انسانی
نویسنده: سونیا جلالی
درباره سونیا جلالی
من سونیا جلالی هستم، موسس آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی، بیش از یک دهه در حوزه مدیریت منابع انسانی کارکردم و عناوین مختلفی را یدک کشیدم. از زمانی که مدیریت منابع انسانی را شناختم جایگزین بهتری برای آن پیدا نکردم که به بودن من معنا دهد، شناخت انسانها و پيچيدگیهاشون و كمك به آنها برای رشد و توسعه و موثر بودن شان در سازمان چيزی بود كه در پیاش بودم و يافتمش و رفته رفته خواندم و تجربه كردم و آموختم و لذت بردم و رشد کردم.
نوشته های بیشتر از سونیا جلالی
دیدگاهتان را بنویسید