3 راهکار ساخت برند جذاب کارفرمایی مبتنی بر فرهنگ سازمانی

فرهنگ یک سازمان یکی از عوامل تعیین کننده در میزان جذابیت آن برای کارکنان تازه وارد و کارکنان فعلی است؛ به عبارت دیگر یکی از اجزای اصلی ساخت برند کارفرمایی، فرهنگ یک شرکت است که به مثابه چسبی تمام اجزاء یک سازمان را به هم متصل میکند. مثلا اگر فرهنگ یک سازمان بیش از اندازه راحت باشد، این شرکت ممکن است در جذب و حفظ کارکنان حرفهای با مشکل مواجه شود، زیرا آنها ممکن است این محیط کاری را به اندازهای جدی و مناسب برای مسیر شغلی بلندمدت تلقی نکنند. از سوی دیگر اگر فرهنگ سازمان خیلی رسمی و انعطاف پذیر باشد به کارکنان جوان و خلاق احساس ناراحتی و طرد شدگی از محیط کار دست میدهد.
راههای زیادی برای از بین بردن اختلافات بین فرهنگ رایج سازمان و فرهنگ مورد نیاز شما که بتوانید به وسیله آن افراد مستعد را استخدام کنید وجود دارد. کافیست شما ابتدا شکافی که بین فرهنگ موجود سازمان با فضایی که کارکنان مایلند در آن کار کنند را شناسایی کنید.
در این مقاله قصد دارم با بررسی چند سناریو راهکارهایی را برای ساخت یک برند جذاب کارفرمایی مبتنی بر فرهنگ سازمانی ارائه دهم.
سناریو 1
شرکت شما تازه تاسیس است و کارکنان جوان و با انرژی آن خواهان یک فرهنگ غیررسمی، جالب و پرتحرکند. از نظر آنها، فرهنگ فعلی شرکت خیلی رسمی و جدی است. در چنین شرایطی میتوانید راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- استانداردهای پوششی را منعطفتر کنید.
- برنامههای کاری منعطفی تهیه کنید که به کارکنان اجازه میدهد در طول پروژههای با فشار کاری زیاد، ساعات زیادی کار کنند و در مواقع دیگر ساعات کاریشان را کمتر کنند.
- یک میز پینگ پنگ یا فوتبال دستی در محل کار تعبیه کنید تا کارکنان انرژی خود را تخلیه کنند.
- گروه کاری خود را برای بازی والیبال و ناهار و پیک نیک به پارکی در نزدیکی شرکت ببرید.
- سنتی را به وجود آورید که به موجب آن تیم شما در پایان پروژههای مهم و دشوار مهمانی برگزار کند.
- یک فیلم کمدی کوتاه مدت(البته نه خیلی خنده دار!) را به شرکت بیاورید و آن را در طول مدت ناهار در اتاق کنفرانس برای کارکنان نمایش دهید.
این مقاله را هم مطالعه کنید: شایستگی چیست؟(به همراه نمونه)
سناریو 2
اداره شما کارکنان زیادی دارد که به تازگی تشکیل خانواده دادهاند. آنها جدایی فعلی بین زندگی کاری و زندگی خانوادگی شان را دوست ندارند. این ایدهها را در نظر بگیرید.
-
- پیک نیکهای خانوادگی با زمان بندی مقرر دایر کنید.
- در طول صحبتهای غیررسمی از کارکنان در رابطه با خانوادههایشان سوال کنید و علاقه قلبی نسبت به صحبتهای آنها از خود نشان دهید.
- در جشن موقعیتهای خاص به کارکنان اجازه دهید فرزندان خود را به محل کار بیاورند.
- به منظور کاهش استرس در زندگی خانوادگی کار در خانه را در روزهای مشخصی از هفته مجاز کنید یا اینکه ساعات منعطف کاری در نظر بگیرید.
- در مناسبتهایی چون تولد، سالگرد ازدواج، شرکت در جلسات اولیا و مربیان یا دیگر رخدادهای ویژه در مدارس به کارکنان اجازه دهید زودتر از موعد مقرر محل کار را ترک کنند.
این مقاله را هم مطالعه کنید:۱۷ سوال برای ارزیابی فرهنگ سازمانی
سناریو 3
گروه شما شامل محققینی میشود که بر اساس اقتضای شغلی، خواستار محیط آرام و مستقلاند تا در هنگام اندیشیدن و نوشتن از تمرکز کافی برخوردار باشند. میتوانید این ایدهها را آزمایش کنید.
-
-
- اگر واحد شما به جای دفترهای دردار توسط تقسیم کنندهها به ایستگاههای مجزا تبدیل شده، راهکارهایی برای کاهش صدا در محیط کار در نظر بگیرید.
- اجازه دهید کارکنان در مواقعی که درگیر پروژههای پیچیدهاند در خانه کار کنند.
- میزان و مدت زمان جلسات را به حداقل برسانید. در عین حال اجازه ندهید که افراد خیلی از جمع جدا شوند. حتی اگر آنها به تنهایی کار میکنند میتوانید به کمک روشهای زیر نشاط گروهی را در میان آنها زنده نگه دارید:
- در فواصل معین، پاداشهایی را به شکل بلیطهای مجانی برای تئاتر، موزه، کنسرتهای موسیقی و رویدادهای فرهنگی و از این قبیل برای گروه در نظر بگیرید.
- یک گروه گفتگو درباره کتاب و یا فیلم که جلسات آن به صورت ماهیانه و در هنگام ناهار برگزار میشود راه اندازی کنید.
-
واضح است که بهبود فرهنگ شرکتتان حتما نباید کاری سخت و پیچیده باشد یا گران تمام شود. تمام کاری که باید برای توسعه فرهنگ مناسب انجام شود خواست درونی برای دیدن و شنیدن مسائل، کمی خلاقیت و داشتن فکر باز برای پذیرش ایدههای نو است.
به یاد داشته باشید که مدیران خود باید نمونههای واضحی از فرهنگی که قصد ایجاد آن را دارند باشند. کارکنان همیشه به این توجه میکنند که مدیران ارشد چگونه رفتار میکنند. اگر مدیر بگوید”بیایید لباس راحت بپوشیم” ولی خودش هر روز کت و شلوار بپوشد، هر کس که آرزوی رسیدن به ردههای بالاتر را داشته باشد به پوشیدن کت و شلوار ادامه خواهد داد.
اگر مدیریت بگوید”کارکنان برای ما مهماند” اما فقط بر کنترل هزینهها تاکید کند و کارکنان را با اولین وزش کاهش سود اخراج کند، هیچ کس اظهاراتش را جدی نخواهد گرفت.
در حال حاضر اهمیت برندینگ کارفرما دو چندان شده است، بر اساس مطالعه صورت گرفته توسط آلیکس گروپ سرویس، 84 درصد از کارکنان حتی اگر یک شرکت دیگر کمتر از ده درصد هم به حقوق کارکنان خود اضافه کند، حاضرند کارفرمایان فعلی خود را را کنند و به سوی این شرکت بشتابند، ساخت یک برند کارفرمای مثبت باعث جذب افراد با استعداد شده و در بین کارکنان فعلی هم احساس غرور و افتخار را بر می انگیزد و تصویر شرکت شما را در جامعه بهبود می بخشد.
با توجه به این که فرهنگ سازمان یکی از اجزای اصلی ساخت برند کارفرمایی جذاب است، با تلاش واقعی برای بهبود آن از طرق مختلف میتوانید سازمانتان را برای افرادی که مایلید جذابتر کنید و نرخ جذب استعدادها و حفظ کارکنان شایسته را بالا ببرید.
منابع:
استخدام و حفظ بهترین کارکنان/ دکتر علی شیرازی
برندینگ کارفرما/آلیشا.آ.گاریبالدی، ترجمه جواد فقیهی پور،سمیه فقیهی پور
درباره سونیا جلالی
من سونیا جلالی هستم، موسس آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی، نزدیک به دو دهه در حوزه مدیریت منابع انسانی کارکردم و عناوین مختلفی را یدک کشیدم. از زمانی که مدیریت منابع انسانی را شناختم جایگزین بهتری برای آن پیدا نکردم که به بودن من معنا دهد، شناخت انسانها و پيچيدگیهاشون و كمك به آنها برای رشد و توسعه و موثر بودن شان در سازمان چيزی بود كه در پیاش بودم و يافتمش و رفته رفته خواندم و تجربه كردم و آموختم و لذت بردم و رشد کردم.
نوشته های بیشتر از سونیا جلالی
دیدگاهتان را بنویسید