معرفی بازی صندلی داغ قدردانی به مناسبت روز منابع انسانی
25 فرورین ماه روز ملی منابع انسانیست.
خاص کردن روز منابع انسانی بهانهایست برای یادآوری این که سازمانها برای انسانها و توسط انسانها ساخته میشوند، همانطور که هیچ ساختمانی بدون اساس، ساختمانی پایدار و قابل اعتماد نخواهد بود، بدون انسان هم، سازمانی پایدار و قابل اعتماد وجود ندارد.
تمام تلاش ما متولیان مدیریت منابع انسانی این است که انسانها به عنوان هستی برتر سازمانها و نماد قدرت و ارزشهای ذاتی، مورد مراقبت، رشد، احترام و توجه قرار گیرند و در نهایت به ارتقای عملکرد سازمانها کمک کنند.
در روز ملی منابع انسانی مدیران سازمانها و تیمهای منابع انسانی، به دنبال روشهایی هستند که اهمیت افراد را برجسته کرده و به شیوهای، حضور آنها در سازمان را ارج نهند.
یکی از بهترین راههای توجه به افراد و ایجاد دلبستگی در آنها، قدردانیست. قدردانی یعنی کاری کنیم که کارکنان از کار کردن در سازمان ما احساس ارزشمندی داشته باشند، باور کنند اهمیت زیادی برای شرکت دارند و همکاری آنان برای موفقیت مجموعه حیاتیست.
شاید روز منابع انسانی فرصتی باشد که با قدردانی از کارکنان، نتایج خوب آنها را به رسمیت بشناسیم و کارآمدیشان را تقویت کنیم.
در خصوص قدردانی از کارکنان روشهای مختلفی وجود دارد که در مقالات قبلی در مورد آن صحبت کردهایم.
در این مقاله قصد دارم یک بازی را به شما معرفی میکنم که میتوانید در روز ملی منابع انسانی انجام دهید و علاوه بر تقویت فرهنگ قدردانی حس و حال کارکنان سازمانتان را بهبود بخشید.
قدردانی مهم، چالش برانگیز و قابل فراموش شدن است. بنابراین مراقب باشید فراموش نکنید بگویید متشکرم
(مری لی، شرکت اینتل)
نام بازی: صندلی داغ قدردانی
صندلی داغ قدردانی یک بازی تعاملی است که در آن افراد برای قدردانی از یکدیگر و به اشتراک گذاشتن تجربیات خود، در دورههای زمانی کوتاهی به گرد هم جمع میشوند. در این بازی، یک صندلی را در میان گروه قرار میدهید و افراد به صورت تناوبی در آن نشسته و به ترتیب از یکدیگر قدردانی میکنند و تجربیات مثبت همکاری را به اشتراک میگذارند.
دستورالعمل بازی
دستورالعمل بازی صندلی داغ قدردانی به شرح زیر است.
1- یک صندلی را در مکانی مشخص و قابل دسترسی برای تمامی اعضای گروه قرار دهید.
2- شخصی از گروه را برای شروع بازی انتخاب کنید. این شخص در صندلی نشسته و سایر افراد در مورد تجربیات خوشایند همکاری با وی و دستاوردهایش صحبت کرده و از او قدردانی میکنند.
3- پس از گذشت چند دقیقه(مثلا 3 دقیقه)، صدای گوشی یا زنگ تلفن همراه به عنوان علامتی برای تمامی اعضا به صدا در میآید. در این لحظه، شخصی که در صندلی نشسته است، از صندلی برمیخیزد و صندلی را به شخص بعدی میدهد.
۴- شخص بعدی در صندلی مینشیند و مجدد بازی تکرار میشود.
۵- همین روند برای تمامی افراد گروه تکرار میشود تا همه بتوانند از سوی اعضای تیم مورد قدردانی قرار بگیرند.
نکات بازی
برای انجام بهتر بازی به نکات زیر توجه کنید.
- تمامی اعضای گروه فرصتی برای نشستن در صندلی داغ را داشته باشند ولی هیچکس را نباید اجبار به شرکت در بازی کرد.
- توصیه میشود در زمانی که شخصی در صندلی نشسته است، سایر اعضای گروه به ترتیب صحبت کنند.
- پیشنهاد میشود در صورت امکان، بازی در یک محیط آرام و بدون مزاحمت انجام شود تا افراد بتوانند بهتر به هم گوش دهند.
- نباید انتقادی مطرح شود، بلکه باید تاکید بر قدردانی و تجربیات مثبت و دستاوردهای هر فرد باشد.
- ممکن است افرادی در گروه وجود داشته باشند که ترجیح میدهند در این نوع بازیها شرکت نکنند، بنابراین باید به آنها احترام گذاشته شود و توانایی آنها برای اظهار نظر و تجربیات در قالب فعالیتهای دیگر تشویق شود.
این بازی به عنوان یک فعالیت تیمی و سرگرمی و همچنین برای ایجاد ارتباط بین افراد و تقویت فرهنگ قدردانی و اعتماد به نفس و حس دیده شدن و مورد توجه واقع شدن بسیار مفید است و در عین حال در روز ملی منابع انسانی میتواند لحظات متفاوت و شادی را برای کارکنان رقم بزند.
همچنین در روز ملی منابع انسانی میتوانید افراد تیم منابع انسانی سازمانتان را روی صندلی قدردانی بنشانید و بقیه اعضای سازمان از آنها قدردانی کنند.
علاوه بر این بازی صندلی داغ قدردانی میتواند به عنوان یک روش ساده و مؤثر برای ایجاد ارتباط و تقویت همبستگی در گروههای کاری، خانوادگی و دوستانه نیز استفاده شود.
کلام آخر
همهی انسانها به سخنی لطیف، به تعارفی زیبا که شعلهی امید در دلشان برافروزد نیاز دارند، همه انسانها اگر از ما توجه و تایید و تقدیر ببینند احساس خوبی پیدا میکنند و بهتر عمل میکنند.
بزرگترین فایدۀ توجه و قدردانی این است که رفتارهای مطلوب را تکرار پذیر میکند؛ یعنی احتمال رخ دادن دوبارۀ آن را بیشتر میکند. تشویق باعث میشود که یک رفتار دوباره به صورت اختیاری رخ میدهد. به عبارت دیگر، تشویقهای امروز ابتکار عملهای فردا را خلق میکند. این اقدام ساده اما به شدت اثربخش را از کارکنانمان دریغ نکنیم.
اگر به توسعه مهارت قدردانی از کارکنان خود علاقمند هستید دوره آموزشی مهارت قدردانی برای شما مفید خواهد بود.
نویسنده: سونیا جلالی
(بر اساس دانش و تجربیات شخصی در توسعه مهارتهای نرم)
درباره سونیا جلالی
من سونیا جلالی هستم، موسس آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی، بیش از یک دهه در حوزه مدیریت منابع انسانی کارکردم و عناوین مختلفی را یدک کشیدم. از زمانی که مدیریت منابع انسانی را شناختم جایگزین بهتری برای آن پیدا نکردم که به بودن من معنا دهد، شناخت انسانها و پيچيدگیهاشون و كمك به آنها برای رشد و توسعه و موثر بودن شان در سازمان چيزی بود كه در پیاش بودم و يافتمش و رفته رفته خواندم و تجربه كردم و آموختم و لذت بردم و رشد کردم.
نوشته های بیشتر از سونیا جلالیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوره های آموزشی مرتبط
دوره آموزشی مهارتهای انسانی برای مدیران
دوره آموزشی مهارت تفویض اختیار
دوره آموزشی مهارت شنیدن
دوره آموزشی مهارت قدردانی
دوره آموزشی مهارت بازخورد
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از اشتراک این بازی آموزشی
فرصت بسیار خوبیه برای تقویت روابط مثبت بین همکاران
ممنون از توجهتون
بازی و سرگرمی جالبی میتونه باشه که حس توجه به افراد و قدردانی رو قطعا تقویت میکنه و زمینه ساز رشد و بهبود عملکرد هم خواهد شد.
باسپاس فراوان از شما بابت به اشتراک گذاری این مطلب مفید.
ممنون از شما و همراهی تون