یک نمونه فرمت برنامه توسعه فردی
در سلسله مقالات چطور به یک فرد حرفهای در حوزه مدیریت منابع انسانی تبدیل شویم؟، با هم مسیر حرفهای شدن در حرفه مدیریت منابع انسانی را مرور کردیم. اما این دانستهها بدون طراحی یک برنامه توسعه فردی و تعهد به عملیاتی کردن آن کامل نخواهد بود.
بنابراین پیشنهادم به همراهانی که این سلسله مقالات را مرور کردهاند این است که برای گام برداشتن در مسیر حرفهایگری در حوزه مدیریت منابع انسانی همین الان دست به کار شده و برنامه توسعه فردی خویش را تنظیم نمایند. در صورتی که هنوز این مقالات را مطالعه نکردید، لطفا پیش از مطالعه ادامه این مطلب، ابتدا با اختصاص زمان کافی آنها را مطالعه فرمایید.
طراحی برنامه توسعه فردی
فرمتهای زیادی برای تنظیم برنامه توسعه فردی در دسترس است، من هم فرمت یک نمونه برنامه توسعه فردی که خودم در مسیر حرفهای شدن، از آن استفاده میکنم در فایل زیر با شما به اشتراک گذاشتهام.
دانلود یک نمونه برنامه توسعه فردی
با کمک این برنامه برای خودتان مشخص کنید در هر یک از ابعاد دانش حرفهای و مهارت حرفهای چه چیزی را میخواهید توسعه دهید؟
یک مثال برای طراحی برنامه توسعه فردی
به طور مثال فرض کنید در زمینه توسعه دانش حرفهای یکی از حوزههایی که میخواهید در آن دانش عمیق کسب کنید حوزه مدیریت عملکرد کارکنان است،
با کمک فرمت ارائه شده ابتدا مشخص کنید وضع موجودتان در زمینه دانش مدیریت عملکرد کارکنان چیست؟
مایلید در این زمینه به کجا برسید؟
برای رسیدن به وضع مطلوب چه اقدامات و فعالیت هایی انجام خواهید داد؟
برای تعریف این اقدامات می توانید راهکارهای ارائه شده در توسعه دانش حرفهای منابع انسانی را مبنا قرار دهید، به طور مثال در خصوص ارتقا دانش حرفهای در زمینه مدیریت عملکرد کارکنان، برخی از این فعالیتها میتواند شامل مطالعه کتابهای مرتبط، شناخت و پیگیری افراد برتر در این حرفه، بررسی نشریات تخصصی و رصد کردن این موضوع در مقالات آن، توجه به روندهای مدیریت عملکرد کارکنان در دنیا و… باشد.
حتما برای هر فعالیت بازه زمانی، معیار موفقیت و خروجی مورد انتظار تعریف کنید.در صورتی که این امکان را داشته باشید که یک حامی انتخاب کنید، بخصوص اگر این حامی قادر به ایفای نقش مربی گری برای شما باشد، قطعا طی کردن مسیر رشد حرفه ای بسیار موثرتر و سریعتر اتفاق خواهد افتاد.
به همین ترتیب در زمینه توسعه مهارت حرفهای نیز ابتدا مشخص نمایید چه مهارتی را میخواهید توسعه دهید؟ بهره گیری از مدل شایستگی منابع انسانی که در بخش توسعه مهارت حرفهای معرفی کردیم میتواند به شما در شناخت مهارتهای حرفهای متخصصین منابع انسانی کمک کند.
به طور مثال یکی از اهداف شما برای توسعه مهارت حرفهای (براساس مدل شایستگی منابع انسانی SHRM) میتواند بهبود مهارت ارتباطی باشد،حال عینا مراحل بالا را برای تنظیم برنامه توسعه در زمینه مهارت حرفهای نیز تکرار کنید.
دقت کنید که بهتر است برنامه توسعه در بازههای کوتاه مدت مثلا سه ماهه اتفاق بیفتد، همچنین تعداد هدفها خیلی زیاد نباشد، برای بازه سه ماهه تنظیم 3-4 هدف کافی است، در پایان بازه زمانی تعریف شده عملکرد خود را رصد کرده و با یادگیری از تجربیات، موفقیتها و شکستهایتان، اهدف خود را باز طراحی کنید.
جمع بندی
بیشک طی این مسیر نیاز به تلاش، انگیزه و پشتکار فراوان دارد و برای مشاهده دستاوردها و نتایج میبایست صبور بود و صبوری کرد.
خواهشم این است تجربیاتتان از تنظیم برنامه توسعه فردی و اجرایی سازی آن را در بخش نظرات با من و سایر دوستان و رهروان این حرفه به اشتراک گذارید، تا در کنار هم بیشتر بیاموزیم و مسیر رشد حرفهایمان را اثربخشتر پیش ببریم.
اگر در حال حاضر در حوزه مدیریت منابع انسانی مشغول به کار هستید و یا آینده حرفهای خود را در این حوزه ترسیم کردهاید دورههای آموزشی مدیریت منابع انسانی را مشاهده فرمایید.
منابع:
تجربیات شخصی نویسنده در حرفه مشاوره مدیریت منابع انسانی
نویسنده: سونیا جلالی
درباره سونیا جلالی
من سونیا جلالی هستم، موسس آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی، بیش از یک دهه در حوزه مدیریت منابع انسانی کارکردم و عناوین مختلفی را یدک کشیدم. از زمانی که مدیریت منابع انسانی را شناختم جایگزین بهتری برای آن پیدا نکردم که به بودن من معنا دهد، شناخت انسانها و پيچيدگیهاشون و كمك به آنها برای رشد و توسعه و موثر بودن شان در سازمان چيزی بود كه در پیاش بودم و يافتمش و رفته رفته خواندم و تجربه كردم و آموختم و لذت بردم و رشد کردم.
نوشته های بیشتر از سونیا جلالی
دیدگاهتان را بنویسید