استعاره درخت برای انتخاب افراد
انتخاب افراد مناسب یکی از راز و رمزهای موفقیت موفق ترین شرکتهای دنیاست و بسیاری از رهبران و مدیران شایسته و موفق جهان، موفقیت خود را تا حدود زیادی به جذب افراد شایسته نسبت میدهند.
یکی از بهترین راهها برای درک کاملی از پروسه انتخاب کارکنان، تشبیه آن به یک درخت است.
میوههای این درخت نشانگر، دانش، مهارت و تجربه لازم برای اجرای شغل مورد نظر است. این خصوصیات سه گانه(دانش، مهارت، تجربه) قابل اندازه گیری و قابل آموزش هستند و میتوان آنها را به وسیله یک مصاحبه حرفهای، بررسی پیشینه، توصیه و نمونه کارها محک زد. پس میوههای این درخت نشاندهنده تواناییهای یک فرد است.
ریشههای این درخت استعاره از ارزشها، رفتارها، قابلیت روانی، انگیزهها و شخصیت متقاضی است، ویژگیهای درونی که طی سالها در وجود افراد شکل گرفته است. برای شناخت این ویژگیها نیاز به ارزیابیهای دقیقتر و معتبرتری نظیر کانونهای ارزیابی داریم.
حواسمان به ریشهها باشد و تنها بر اساس میوهها استخدام نکنیم.به قول آقای هرب کلهر ” افراد را به خاطر مهارتشان استخدام نکنید. به خاطر طرز نگرششان استخدام کنید. همیشه میتوان مهارتها را یاد داد”.
منابع:
کتاب استخدام با عقل یا احساس، نوشته راب مک کی، ترجمه الناز طالب زاده
دانش و تجربیات شخصی نویسنده
نویسنده: سونیا جلالی
درباره سونیا جلالی
من سونیا جلالی هستم، موسس آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی، بیش از یک دهه در حوزه مدیریت منابع انسانی کارکردم و عناوین مختلفی را یدک کشیدم. از زمانی که مدیریت منابع انسانی را شناختم جایگزین بهتری برای آن پیدا نکردم که به بودن من معنا دهد، شناخت انسانها و پيچيدگیهاشون و كمك به آنها برای رشد و توسعه و موثر بودن شان در سازمان چيزی بود كه در پیاش بودم و يافتمش و رفته رفته خواندم و تجربه كردم و آموختم و لذت بردم و رشد کردم.
نوشته های بیشتر از سونیا جلالی
دیدگاهتان را بنویسید